Beneficii

Ai un televizor cu ieșire HDMI ARC  la care vrei să conectezi boxe externe prin acest port? Doreşti să extragi semnalul Audio din portul HDMI ARC şi să-l redai pe diverse dispozitive: sistem boxe 2.1/5.1, home cinema, staţie de amplificare sau chiar un SoundBar? Atunci ai nevoie de Adaptor HDMI ARC Audio Extractor.

Acest adaptor extrage semnalul audio digital incorporat in sursa HDMI a televizorului si-l converteste la iesire stereo analogica jack/RCA si iesire digitala Coaxial/SPDIF Toslink.

Interfața coaxială cu fibră optică acceptă transmisia pe 5.1 canale

Aveţi nevoie de un cablu HDMI între dispozitiv şi adaptor, versiune minimă 1.4 (pentru hdmi arc). Dacă nu deţineţi unul, acesta trebuie achiziţionat separat.

Acestea se alimentează direct de pe portul usb al televizorului cu ajutorul cablului inclus în pachet. Prin această metodă de alimentare, consumul de energie este scăzut și durata de viață a produsului se va mări considerabil, deoarece odată cu închiderea tv-ului/laptop-ului, se va opri și alimentarea cu energie a convertorului, astfel, durata de utilizare va fi egală cu timpul de funcționare al dispozitivului.

Spre deosebire de majoritatea produselor de pe piață care au  alimentarea la priză 220V cu un transformator de 5V care ține aparatul deschis 24 ore/zi, adaptoarele marca Active vor avea o durată de viață de până la 10 ori mai mare și un consum redus de energie.

Conţine cablu alimentare USB 5V, lungime 1m. 

 Doar ieșirea RCA digitală (Coaxial) a acestui dispozitiv permite controlul volumului prin telecomanda tv. Dacă e folosită cea optică, volumul nu mai poate fi controlat prin telecomanda tv-ului.


Specificatii:

  • Conectori la intrare: HDMI, si DC 5V
  • Conectori la iesire: Jack + Coaxial si SPDIF Toslink
  • Culoare: neagra
  • Alimentare: 5V 0,5A (conectat prin cablu de alimentare USB inclus)
  • Pachetul contine: Adaptor HDMI ARC Audio Extractor, Cablu USB alimentare 5V, manual de utilizare in limba romana


Ce inseamna HDMI ARC?

ARC este prescurtarea de la Audio Return Channel.

Se ştie că porturile HDMI ale tv-ului sunt port-uri de intrare pentru video şi sunet. Asta înseamnă că televizorul, prin portul HDMI, doar primeşte semnal de la diverse dispozitive compatibile HDMI.

Funcţia ARC întoarce sunetul prin portul video HDMI al televizorului, pentru a se putea folosi sunetul din TV pe boxe externe.


Vezi si articolul Adaptor HDMI Audio Extractor VS HDMI ARC Audio Extractor

Adaptor HDMI ARC audio Extractor, Active, convertor TV HDMI la sunet Jack analog si Coaxial + SPDIF Toslink Digital


Produse asemănătoare

Etichete: HDMIARC, ARCHDMI

Beneficii